Hoe verzeker je flexi-jobbers ?

Een correct opgesteld contract is de ruggengraat van een succesvolle relatie tussen werkgever en flexijobber. Het spreekt voor zich dat het contract moet voldoen aan zowel de Belgische arbeidswetgeving als aan de specifieke vereisten voor flexijobs. Een van de voorwaarden is de verzekering.
pexels-yasin-celebi-389233994-14720785_a04dff74b10f0f3b430987b7f9404364

Flexi-jobbers verzekeren

Een extra kracht in dienst nemen verandert je verzekering Arbeidsongevallen. Bij het aanwerven van een flexi is het daarom van groot belang om je verzekeraar op de hoogte te brengen voor hij/zij de job aanvat. Je verzekeraar zal er voor zorgen dat deze nieuwe werknemer mee verzekerd is.

Aangezien een flexi-jobber doorgaans een beperkt uren presteert is het effect op de premies doorgaans gering.

Vergeet niet om je arbeidsovereenkomst aan te passen én je verzekeraar op de hoogte te brengen als de flexi meer uren werkt.

Wat bij een arbeidsongeval?

In het geval van een arbeidsongeval van de flexi tijdens de flexi-job waardoor de persoon in kwestie arbeidsongeschikt is en zijn ongeschiktheid belet ook mee zijn hoofdactiviteit, is er een simpele regeling!

De werknemer verwittigt de verzekering arbeidsongevallen van zijn flexi-job-werkgever. Voor de hoofdwerkgever (waar het ongeval niet gebeurde) gaat het eenvoudigweg om arbeidsongeschiktheid van gemeen recht. Hij/zij blijft gewaarborgd loon storten, net als de flexi-job-werkgever. Nadien zal de verzekeraar alles regelen.

Hulp nodig met je flexi-jobbers? Work Today kan je ontzorgen