Aan welke voorwaarden moet een flexi job voldoen?

Lekker wat centen bijverdienen. Ja, dat kan, dankzij de flexi-job. Toch is het statuut niet voor iedereen weggelegd. Al is het al een pak ruimer dan bij de start. Belangrijk is om je goed te informeren. En dan hebben we goed nieuws. Hieronder lees je alle actuele informatie rond de voorwaarden voor flexijobbers. Lees je eventjes mee?
unsplash-image_4b788c91a295776b2d43d449499afffb%20%286%29

Voordelig wat geld bijverdienen zonder alles te moeten afstaan aan de belastingen. Dat is de essentie van een flexijob. Tegelijk help je een ondernemer uit de nood. Want zoals je weet: die smachten om goede werknemers. Tijdelijk of permanent.

De voorwaarden van een flexi job:

Voorwaarde #1: het mag geen flexi job zijn bij je huidige werknemer

Want dat zou betekenen dat je onder twee statuten werkt in eenzelfde combinatie van werkgever en werknemer. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Voorwaarde #2: Je moet 4/5 gewerkt hebben in de 3 kwartalen voorafgaand aan de flexi job

Deze is al een pakje complexer. We leggen verder uit. Als je bijvoorbeeld als flexijobber wil werken in november 2022, december 2022 en januari 2023. Dan kijken we naar de drie kwartalen daarvoor. In dat kwartaal, dus die drie maanden, moet je minstens 4/5de gewerkt hebben. Daarenboven moet dat voor een Belgisch bedrijf zijn. Werkte je dus maar deeltijds of werkte je voor een buitenlands bedrijf? Dan zal je niet als flexijob kunnen werken.

Voorwaarde #3: De job moet in een toegestane sector zijn.

Momenteel, en we schrijven november 2022, zijn flexijobs toegestaand in 10 paritaire comités. We sommen ze hier even voor je op:

  • PC118.03: Broodbakkerij
  • PC119: Handel in voedingswaren
  • PC201: Zelfstandige kleinhandel
  • PC202: Bedienden uit kleinhandel in voedingswaren
  • PC202.01: Middelgrote levensmiddelenbedrijven
  • PC302: Horeca
  • PC311: Grote kleinhandel
  • PC314: Fitness en bodybuilding
  • PC314: Kapper en schoonheidssalon
  • PC312: Warenhuizen

Voldoe jij aan de voorwaarden van een flexijobber?

Alles staat op groen voor jou? Dan kan je aan de slag als flexijobber. En nu? Simpel, registreer je hier voor onze app. In deze app breng je op een eenvoudige manier alles in orde. Eens je account gemaakt is, kan je op zoek naar vacatures of stellen we vacatures aan je voor. We houden daarbij rekening met drie belangrijke zaken. Allereerst mobiliteit: kan je op de plaats van tewerkstelling geraken? Ten tweede skills: heb je de nodige kennis om de job goed in te vullen? En als derde verloning: is dit wat je wenst te verdienen? Eens we een premium match voor je hebben, stellen we die aan je voor. Dan is de keuze nog aan jou.

Registreer je voor onze app