Formaliteiten bij het inschakelen van een jobstudent

Jobstudenten zorgen voor een frisse wind in je onderneming en zijn een versterking van het personeel in drukke periodes. En wie weet zit de perfecte kandidaat voor een toekomstige vacature er tussen? Jobstudenten aanwerven heeft dus een pak voordelen. Al moet je wel een aantal administratieve formaliteiten in orde brengen voor je aan de slag kan.
people-working-near-desk_d45f83cdeace812fb4b1fa0c96497690%20%283%29

Hoe zit dat met het contract?

Wil je graag een student aannemen? Dan is er een arbeidsovereenkomst nodig, en een studentenovereenkomst is iets strenger dan andere arbeidscontracten. Deze overeenkomst moet altijd ten laatste op het moment waarop de student in dienst treedt opgesteld worden. Het is een contract van bepaalde duur. En net zoals je het met de reguliere werknemers doet, zal je ook aan de student een arbeidsreglement geven.

Hoe verloopt de aangifte bij de Sociale Zekerheid?

Op basis van dat contract geven wij via Dimona (Déclaration Immédiate / Onmiddellijke Aangifte) het aantal dagen aan waarop je de student zal tewerkstellen. Dimona is het elektronische bericht waarmee je als werkgever online elke indiensttreding en uitdiensttreding van een werknemer aangeeft bij RSZ. Het is heel belangrijk dat wij dit als werkgever niet vergeten en op tijd indient.

Is je jobstudent verzekerd?

Net als de rest van je personeel, moet ook de jobstudent gedekt zijn door een arbeidsongevallenverzekering. De verzekering loopt even lang als de arbeidsovereenkomst en deze zit inbegrepen in een samenwerking via Work Today.

Help, je verzuipt in het papierwerk?

Doe nu een beroep op Work Today. Met onze app ben je niet alleen juridisch 100% in orde, wij nemen ook alle administratieve rompslomp op ons. Jij stopt geen tijd in Dimona-aangiftes, loonadministratie of verzekeringen en kan je weer helemaal focussen op dat waar je goed in bent: ondernemen. Op zoek naar een flexibele jobstudent voor de drukkere periode zonder te verdrinken in alle administratie? Registreer je bedrijf snel!

Wil je ontzorgd worden op vlak van loonadministratie?