Heeft een flexi-jobber recht op vakantiedagen?

woman-slicing-cake_e0cbf97f69b1c14e88df94e5d06cea1b

Ja hoor, ook in een flexi-job bouwt een werknemer vakantiedagen op. Maar tot daar de gelijkenissen met een gewone werknemer. Een groot verschil is dat het vakantiegeld inbegrepen zit in het flexi-loon. Anders is ook dat de flexi niet verplicht is om vakantie op te nemen. Lees even mee.

Net zoals een gewone werknemer heeft je flexi recht op jaarlijkse vakantie, dus op vakantiedagen en op vakantiegeld. Tussen arbeiders en bedienden wordt geen onderscheid gemaakt. Volgens de wetgeving worden alle flexi-jobbers als hoofdarbeiders (bedienden) beschouwd en sta je als werkgever dus zelf in voor de betaling van het vakantiegeld.

In tegenstelling tot een vaste werknemer is je flexi-jobber niet verplicht om vakantie op te nemen. Vakantie wordt ook niet overgedragen op een volgende werknemer, dus de flexi-jobber kan zijn vakantiedagen enkel opnemen bij de werkgever waar hij ze heeft opgebouwd.

Moet je een flexi vakantiegeld uitbetalen?

Ook de betaling van het vakantiegeld is anders. Het vakantiegeld zit al in het flexi-loon (minimum 11,81 per uur) en bedraagt 7,67%. Het wordt samen met het loon uitbetaald en er volgt achteraf geen extra uitbetaling meer zoals bij andere werknemers.

Werknemers met een flexi-job nemen hun vakantiedagen op in afspraak met de werkgever. Maar neemt hij vakantie, dan krijgt hij die dag ook geen loon. Hij heeft wel het recht om thuis te blijven dus, maar wel onbetaald. Logisch dus dat niet veel flexi’s vakantie zullen vragen. Hij geeft gewoon door welke dagen hij wel en niet kan komen werken.


Heel binnenkort een flexi nodig? Ons customer support team begeleidt je graag! Registreer je hier.

Klaar om flexi-jobbers in te schakelen?