Vijf voordelen van werken met jobstudenten

two-people-sitting-during-day_9c85f6947d193da9c2d03addfea8ee6d%20%283%29

Vakantiewerk is voor studenten de ideale oplossing om te genieten van hun studententijd zonder financieel in het rood te gaan. Maar ook voor jou als werkgever zijn er een pak voordelen verbonden aan het inzetten van jobstudenten.

1. Versterking van het team

Zit er een piek aan te komen of weet je nog niet hoe je door de verlofperiodes van het personeel de vakantie moet overbruggen? Jobstudenten zijn dankbare werkkrachten om de continuïteit van je onderneming te garanderen. Ze zijn een handig opvangnet wanneer de werklast in het bedrijf tijdelijk hoger ligt.

2. Een flexibele oplossing

Op 1 januari 2023 heeft de federale regering beslist dat jobstudenten 600 uur per jaar mogen werken (in plaats van 475 uur). Bovendien kan de jobstudent een aantal uren werken zonder dat een volledige dag verrekend moet worden. Die nieuwe regelgeving wil meer flexibiliteit bieden, en dat laat jou als bedrijf dan weer toe om beter en sneller in te spelen op piekmomenten.

3. Financieel interessant

Misschien wel het grootste voordeel van vakantiewerk: jobstudenten zijn financieel bijzonder interessant. Een heel voordelige manier dus om extra werkkrachten in te schakelen op de drukste momenten.

4. Leven in de brouwerij

In de zomer- en vakantieperiodes is het meestal rustig op de werkvloer. De ene collega komt bruingebrand terug van vakantie en de andere gaat binnenkort vertrekken. Er zijn vaak ook minder telefoons of klantenbezoeken. Gemotiveerde jobstudenten kunnen de leegte in het bedrijf wat opvullen. Ze zijn een frisse wind in je onderneming en een welgekomen extra ondersteuning.

5. Hij / zij heeft talent!

Jobstudenten zijn jong, vertegenwoordigen een nieuwe generatie en dat wil ook zeggen dat je veel van hen kan leren. Heeft hij of zij talent en is er een match met de waarden van het bedrijf? Wie weet ontdek je zo wel een nieuwe, nuttige werkkracht voor de toekomst. Voor de jobstudent een boeiende springplank en jou bespaart het een zoektocht naar een extra werknemer.

Kan je binnenkort wat extra power van gemotiveerde jobstudenten gebruiken? Registreer je vandaag nog!

Ga aan de slag met jobstudenten