Veelgestelde vragen rond flexi-jobs

pexels-piotrbaranowski-20497615_befced3b455b4bdad368dce39090782a%20%282%29

Flexi-jobs zijn alsmaar populairder! Werkgevers zitten dan ook met meer vragen. We zetten de veelgestelde vragen op een rijtje.

Hoeveel uur mag een flexi-jobber werken?

De werktijd van een flexi-jobber varieert en is afhankelijk van de behoeften van je bedrijf en de beschikbaarheid van de werknemer. In de Belgische wetgeving is géén maximum gesteld aan het aantal uren dat een flexi-jobber mag werken. De precieze invulling van het aantal werkuren moet wel in overeenstemming zijn met de bestaande arbeidswetten en cao-afspraken die gelden voor de sector van de flexi-job.

Kan ik een flexi-jobber vast in dienst nemen?

Als werkgever heb je de vrijheid om een flexi-jobber - na een positieve samenwerking - een vast contract aan te bieden.

Wat als mijn flexi-jobber ziek is?

Wanneer een flexi-jobber ziek wordt, heeft hij of zij recht op dezelfde bescherming en voordelen als andere werknemers. De specifieke regelingen rond ziekteverzuim zijn afhankelijk van de sectorale cao-afspraken en bedrijfspolicies. De flexi-jobber moet normaal gezien een ziekte-attest voorleggen en de werkgever tijdig informeren.

Hoe zit het met vakantie en verlof?

Flexi’s hebben net als andere werknemer recht op vakantie. De manier waarop vakantiedagen worden opgebouwd, hangt af van het aantal gewerkte uren en de periode waarin deze uren zijn gewerkt. De vakantieopbouw en uitbetaling van vakantiegeld voor flexi-jobbers worden geregeld zoals bij elk ander type arbeidscontract.

Klaar om aan de slag te gaan met flexi's?